sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Rokokoo Uuden ajan tyylisuuntana

Tämä teos edustaa Rokokoon tyylisuuntaa, joka syntyi Ranskassa 1700-luvun alussa. Sieltä tyylisuunta levisi muihin Euroopan maihin.
Kyseisen teoksen on tehnyt Jean-Antoine Watteau vuonna 1717. Maalauksessa kuvataan Pyhiinvaellusta Kytheraan.

Rokokoo on yksi Uuden ajan tyylisuunista. Alun perin se oli sisustus- ja huonekalutyyli, mutta sitten sen vaikutus alkoi näkyä muutenkin, esim. taiteessa.

Tyylisuunnan aikaisissa maalauksissa kuvattiin naishenkilöitä hienostuneesti näyttävissä, runsaissa mekoissa. Naisilla oli yleensä korkeat hiukset tai muuten kauniisti laitetut kampaukset.  Henkilöt on kuvattu yksityiskohtaisesti. Naisten tavoin myös miehiä kuvattiin hienostuneina. Maalauksissa kuvattiin aina jotakin tapahtumaa jokseenkin dramaattisesti ja persoonallisesti.
Rokokoon tyylisuunnalle oli myös ominaista vaaleat värit, joita käytettiin henkilöiden kuvaamisessa ja taustan luomisessa.
Tämän ajan taidemaalarit suosivat öljyvärejä ja pastellimaalausta, joka näkyy teoksessa.


Teos kuvaa hyvin sen aikaisia ihanteita ja muotia. Maalauksessa kuvattujen naisten tavoin myös sen ajan ihmiset pukeutuivat samalla tavalla. Miehet pukeutuivat myös maalauksessa näkyvällä tavalla.  Varakkaiden ihmisten huviretket ja seuraelämä tuotiin myös esille maalauksissa.

3 kommenttia:

  1. Hyvin tehty ja on hyvää tekstiä ja kuvakin on hyvä. Voisit vähä lisä kertoa teoksesta. 9/10

    VastaaPoista
  2. Tyylisuunnasta ja sen piirteistä on kerrottu hyvin. Teoksesta olisi voinut kertoa enemmän, esim maalauksen väreistä. Muuten hyvää ja selkeää tekstiä.

    VastaaPoista
  3. Olet noudattanut hyvin tehtävänantoa ja olet esittänyt asiat selkeässä järjestyksessä. Tekstistäsi löytyi hyvin tietoa ja opin kyseisestä tyylisuunnasta paljon.

    VastaaPoista