maanantai 18. tammikuuta 2016

Helioksen pää

Helioksen pää on patsas, joka sijaitsee tällä hetkellä Rodoksen arkeologisessa museossa. Patsas on antiikin ajalta. Helios on auringon ja Rodoksen saaren jumala. Helios oli kreikkalaisessa mytologiassa auringon henkilöitymä ja häntä kutsuttiin "titaaniksi" ja "hyperioniksi". Hänen nimensä merkitsi kreikan kielessä yksinkertaisesti aurinkoa. Teoksen tekijää ei tunneta. Kun patsasta tehtiin, vaikutti siltä, että tiedettiin melko tarkasti miltä kyseisen jumalan kasvot näyttivät. Nykyisin kyseinen taideteos tunnetaan vuonna 2010 internetissä syntyneen alakulttuurin ja musikaalisen genren suurena ikonina. Genre on nimeltään vaporwave ja siinä ihaillaan ja seurataan 80-luvun musiikin ja teknologian estetiikkaa.  Mielestäni kuuluisin vaporwave artisti on MACINTOSH PLUS. Itse patsaasta ei löytynyt paljoakaan muuta tietoa johtuen siitä, että teos on vain sen verran vanha.


Teos:    


 

Teoksen soveltamista vaporwavessa. Kappale jossa kuvaa käytetään: https://www.youtube.com/watch?v=cU8HrO7XuiE


6 kommenttia:

  1. Faktat esitetty selkeästi. Teksti on ehkä hieman epäselvä, eikä oikeassa esseemuodossa. Oisit voinut vähän enemmän nähdä vaivaa työn eteen. 6/10

    VastaaPoista
  2. on hyvä mutta vähän tekstia. Teoskin on hyvä. on vähä epäselvä mutta kuitenkin on hyvä. 7/10

    VastaaPoista
  3. on hyvä mutta vähän tekstia. Teoskin on hyvä. on vähä epäselvä mutta kuitenkin on hyvä. 7/10

    VastaaPoista
  4. Teksti oli ajoittain vähän epäselvä, mutta veistokseen liittyviä faktoja oli tuotu melko hyvin esille. Muuten hyvin kerrottu, mutta olisit voinut esittää asiat selkeämmin. Jäi myös vähän epäselväksi milloin itse patsas on tehty. 6/10

    VastaaPoista
  5. Hyvän kirjoituksen olet tuonut meille, kumminkin hieman epäselvä joissain kohti. Olisit myös voinut kertoa enemmän antiikin ajan taiteesta. Teksti oli myös hyvin kiinnostava kun kerroit teoksen soveltamisesta vaporwavessa!

    VastaaPoista
  6. Kerroit tekstissäsi hyvin patsaan taustoja, mutta olisit vielä voinut kertoa millaisia tyylisuunnalle tyypillisiä piirteitä näet patsaassa. Tekstisi olisi myös voinut olla hieman pidempi. Muuten olet tehnyt hyvän kirjoituksen ja linkkaamasi kappale oli hyvä lisätieto tähän!

    VastaaPoista